Home Wat we doen Over ons Nieuws Contact

Nieuws

Vacature Process Engineer

17-12-2021

Kom jij ons team versterken met jouw ervaring en kennis in procestechnologie of gerelateerd gebied? Stuur je cv en motivatie naar ons toe of neem contact op met Marcel van Eijk voor meer informatie.

Het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP) is een jonge en dynamische test- en onderzoeksorganisatie. Wij ontwikkelen nieuwe vormen van het sorteren en recycling van (huishoudelijk) verpakkingsafval om de circulaire economie succesvol en waardevol te maken. In het centrum staat een volledig aanpasbare industriële sorteerlijn om nieuwe sorteerstrategieën te ontwikkelen. We doen dit door het procesontwerp voor recyclebaarheid op relevante schaal te optimaliseren en we ontwikkelen data-gebaseerde beslismodellen voor sorteren (kunstmatige intelligentie). In aanbouw is nu ook een volledig modulaire plasticrecycling-installatie. Hiermee bestrijken wij het hele gebied vanaf vuilniswagen tot extruder of chemische reactor. Ons kleurrijke nieuwe gebouw is een aandachtstrekker in Heerenveen en omstreken.

Ons test- en onderzoekscentrum heeft een sterk netwerk van afvalverwerkers, FMCG-merkeigenaren, universiteiten, duurzaamheids-NGO’s, chemische industrie en lokale en nationale overheden. Met deze partners ontwikkelen we gezamenlijk het sorteren en voorbewerken van plastics voor recycling.

Een combinatie van industriestandaard testfaciliteiten, experimentele opstellingen, een klein laboratorium en een Kunstmatige Intelligentie platform met een scala aan sensoren is onze sleutel tot succes. Om deze faciliteiten ten volste te benutten, versterken we ons team met een of meer

Research & Process Engineers
Circulaire Plastics

Als Engineer kom je te werken in een klein team van experts in ons unieke centrum in Heerenveen.

Belangrijke verantwoordelijkheden

 • Ontwerpen en uitvoeren van experimenten op het gebied van sortering en recycling
 • Bedienen van al onze pilot en experimentele opstellingen voor test- en R&D-doeleinden
 • Verantwoordelijk voor een deel van onze apparatuur
 • Afhankelijk van je ervaring, het leiden van projecten
 • Voorstellen en uitvoeren van technische verbeteringen om sorteren en recycling verder te ontwikkelen
 • Rapporteren van onderzoeksresultaten aan het team en onze klanten

Functievereisten 

 • HBO of universitaire opleiding chemische- of procestechnologie, werktuigbouwkunde, industrieel ontwerpen, materiaalkunde, of een ander relevant vakgebied met interesse in de circulaire economie
 • Interesse in of affiniteit met onderzoek
 • Ervaring in industriële processen & analyse
 • Hands-on mentaliteit en gedreven om in een experimentele testomgeving te werken
 • Creatief en zelfverzekerd in het aanpakken van uitdagingen
 • Goede presentatie- en rapportagevaardigheden in zowel Engels als Nederlands

Ons aanbod

We bieden jou de mogelijkheid om in een innovatieve en creatieve omgeving te werken in een vakgebied dat ertoe doet en waarmee je impact hebt op het circulaire gebruik van grondstoffen. De start-up-atmosfeer van het NTCP geeft je ook de mogelijkheid om bij te dragen aan de technologische richting van onze organisatie.

Je wordt deel van een team van gemotiveerde collega’s en je zult veel internationale contacten hebben. Uiteraard zijn onze arbeidsvoorwaarden competitief.

Geïnteresseerd?

Klinkt deze functie precies goed voor jou en voldoe je aan de vereisten, reageer dan met je CV en motivatie per e-mail aan Martine Brandsma, Directeur NTCP (mbrandsma@ntcp.nl). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel van Eijk, R&D Manager NTCP (mvaneijk@ntcp.nl).