Home Wat we doen Over ons Nieuws Contact

Nieuws

Vacature Research Engineer

30-06-2021

Ben jij de research engineer die ons team komt versterken? Stuur je motivatie en cv dan naar info@ntcp.nl of neem contact op met Marcel van Eijk!

Het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP) is een jonge en dynamische toegepast test- en onderzoeksorganisatie. Wij ontwikkelen nieuwe vormen van het sorteren en wassen van huishoudelijk plastic afval om de circulaire economie succesvol en waardevol te maken. In het centrum staat een volledig aanpasbare industriële sorteerlijn om nieuwe sorteerstrategiën te ontwikkelen. We doen dit door het procesontwerp voor recyclebaarheid te faciliteren, testen op relevante schaal en ontwikkelen van data-gebaseerde beslismodellen voor sorteren (kunstmatige intelligentie). Ons kleurrijke nieuwe gebouw is nu al een aandachtstrekker in Heerenveen en omstreken.

Ons test- en onderzoekscentrum heeft een sterk netwerk van afvalverwerkers, FMCG merkeigenaren, universiteiten, duurzaamheids-NGO’s, chemische industrie en lokale en nationale  overheden. Met deze partners ontwikkelen we gezamenlijk het sorteren en wassen van plastics voor recycling.

Met een groeiende projectportfolio, breiden we onze experimentele omgeving uit waar we dit onderzoek uitvoeren. Een combinatie van industrie-standaard testfaciliteiten, experimentele opstellingen, een klein laboratorium en een Kunstmatige Intelligentie platform met een scala aan sensoren is onze sleutel tot succes. Om deze faciliteiten ten volste te benutten, breiden we ons team uit met een

Research Engineer

Circulaire Plastics

Als een Research Engineer kom je te werken in een klein team van experts in ons uniek centrum in Heerenveen.

Belangrijke verantwoordelijkheden

 • Het bedienen van al onze pilot en experimentele opstellingen voor test- en R&D-doeleinden
 • Ontwerpen en uitvoeren van sorteer- en wasexperimenten
 • Verantwoordelijk voor een deel van onze apparatuur
 • Voorstellen en uitvoeren van technische verbeteringen om sorteren, wassen en andere processen in plastic recycling verder te ontwikkelen
 • Ondersteunen en coachen van operators gedurende experimenten

Functievereisten

 • Master of (Applied) Science (BSc of MSc) in werktuigbouwkunde, industrieel ontwerpen, materiaalkunde, procestechnologie of een ander relevant vakgebied met interesse in de circulaire economie
 • Ervaring in onderzoek, bij voorkeur in relatie tot kunststoffen of recycling is een pré
 • Ervaring in (laboratorium)analyse en industriële processen
 • Hands-on mentaliteit en gedreven om in een experimentele testomgeving te werken
 • Gemotiveerd en pro-actief onderdeel van het team
 • Creatief en zelfverzekerd in het aanpakken van uitdagingen
 • Goede presentatie- en rapportagevaardigheden, vloeiend in Engels

Ons aanbod

We bieden jou de mogelijkheid om in een innovatieve en creatieve test- en R&D-omgeving te werken, waar fysieke aanwezigheid essentieel is, in een vakgebied dat er toe doet en waarmee je impact hebt op het circulaire gebruik van grondstoffen. De start-up-atmosfeer van het NTCP geeft je ook de mogelijkheid om bij te dragen aan de technologische richting van onze organisatie.

Je wordt deel van een team van gemotiveerde collega’s en je zult veel internationale contacten hebben. Uiteraard zijn onze arbeidsvoorwaarden competitief.

Geïnteresseerd?

Klinkt deze functie precies goed voor jou en voldoe je aan de vereisten, reageer dan met je CV en motivatiebrief per e-mail aan Marcel van Eijk (mvaneijk@ntcp.nl). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel van Eijk, R&D Manager NTCP.