Home Wat we doen Over ons Nieuws Contact

Nieuws

Windshifter met een 'special touch'

26-02-2020

Vandaag is onze Nihot Windshifter aangekomen. Met een speciaal raam, zodat we kunnen zien wat er binnenin de Windshifter gebeurt als we de instellingen wijzigen.

Windshifting

De rol van een windshifter in een kunststof sorteerlijn is het afzuigen van folies uit de sorteerstroom. Windshifting wordt toegepast aan het begin van het sorteerproces op een valpunt in de lijn (daar waar het materiaal van een lopende band afvalt). De instellingen van de windshifter bepalen hoeveel materiaal er afgezogen wordt en of folies met de stroom verder gaan naar de volgende stappen in het sorteerproces. Dit heeft vervolgens weer potentieel invloed op de volgende stappen in het sorteerproces. Afgezogen folies worden apart verzameld en kunnen weer toegepast worden als grondstof in specifieke recylingprocessen. 

Wat is de invloed van de windhifter instellingen op het totale sorteerproces en de zuiverheid van de stromen? Dat kunnen wij uitstekend onderzoeken. Deze Nihot Windshifter heeft een raam waardoor we zicht hebben op wat er in binnenin daadwerkelijk gebeurt. Een mooie tool om tijdens onderzoek en optimalisatietesten inzicht te krijgen in wat de invloed van de windshifterfterinstellingen is op de uitgesorteerde stromen is.